Destacat »

6 desembre 2018 – 9:00

El 21 de febrer de 2019 l’Auditori de Barcelona (C/Lepant, 150) acollirà la 24a edició de la “Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica”, l’esdeveniment de referència del sector TIC a Catalunya.
Per setè any consecutiu, l’Associació Catalana d’Enginyers de …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Informes

informes, estudis, enquestes, … relacionats amb les tecnologies de la informació

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Esdeveniments

The end of Von Neumann, the end of Moore’s Law, and the end of Dennard Scaling

Submitted by on 17 juny 2015 – 9:00No Comment
Share Button

Els nous mantres són de silici fosc, la computació quàntica i la computació aproximada. Què significa tot això per al microprocessador de 2025? 

Yale Patt

El Barcelona Supercomputing Center (BSC) amb el suport de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) organitza aquesta sessió el 19 de juny a les 16:00 a la Sala d’Actes de la FIB (Campus Nord-Edifici B6) amb Yale Patt, professor de la Universitat d’Austin, Texas, i d’arquitectura de computadors a la UPC.

El final de la Llei de Moore s’estat sentint des de fa més de 30 anys. Altres deu anys i és probable que succeeixi. Què significarà això? Més recentment, hem estat escoltant que els dies de la màquina de Von Neumann estan comptats. De fet, es va debatre aquesta noció en Micro a Cambridge al desembre passat, només per adonar-se que la majoria de la gent que prediu la desaparició de Von Neumann ni tan sols saben el que és una màquina de Von Neumann. Finalment, ja hem vist el final de Dennard Escalat i la seva influència en el disseny de microprocessadors.

Silici fosc, els ordinadors quàntics, computació aproximada tots s’han afanyat a omplir el buit. En aquesta xerrada es tractarà d’examinar cada un d’aquests elements des del punt de vista del que significaran per al microprocessador de l’any 2025, i per què transformació jeràrquica continua sent més important que mai.

Més informació: Severo Ochoa Research Seminar Lectures at BSC

 

Etiquetes:

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook