Destacat »

4 abril 2019 – 9:00

Ja estan disponibles els vídeo-resums (versió de 4 minuts i de 40) de la 24a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, que es va celebrar el passat 18 de març a l’Auditori de Barcelona. Si vas ser-hi, podràs …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Opinió

Articles d’opinió, de divulgació o de propostes tecnològiques dels col·legiats, adherits, associats o col·laboradors d’entitats afins al COEINF

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Notícies

Alerta per Smartphones Android de gamma baixa amb malware preinstal·lat de fàbrica segons Avast

Submitted by on 8 juny 2018 – 17:00No Comment
Share Button

Aquests dispositius, que majoritàriament no estan certificats per Google, tenen en el seu sistema un “adware” que s’encarrega d’instal·lar aplicacions que evadeixen els antivirus i dificulten la seva eliminació.

La companyia especialitzada en ciberseguretat, Avast, va revelar que més de 100 models de smartphones de gamma baixa amb el sistema operatiu Android, inclouen un codi maliciós, instal·lat des de la seva fabricació.

Aquests dispositius, que majoritàriament no estan certificats per Google, tenen en el seu sistema un “adware” que s’encarrega d’instal·lar aplicacions que evadeixen els antivirus i dificulten la seva eliminació.

Aquest malware fa que el telèfon mostri anuncis (pop-up) d’aplicacions desconegudes, que apareixen com finestres emergents al menú d’aplicacions d’Android, al navegador Chrome i la Google Play Store, expliquen els experts al blog de Avast.

Aquest adware anomenat Cosiloon ha estat actiu durant els últims tres anys aproximadament.

“Milers d’usuaris han estat afectats, i en l’últim mes hem identificat l’última versió d’aquest adware en al voltant de 18,000 dispositius, en més de 100 països, incloent Rússia, Itàlia, Regne Unit i els Estats Units”, adverteix Avast.

Davant d’això, Google ja està treballant per mitigar les capacitats malicioses d’aquesta aplicació en les seves diverentes versions. No obstant això Avast adverteix que es tracta d’un programari preinstalado, és més difícil eradicar aquests problemes.

Entre alguns dels dispositius que tenen aquest problema es troben marques com Archos, MyPhone, Prestigi, Mediaphone i ZTE, entre d’altres.

aeTecno

 

Etiquetes: , , , , ,

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook