Destacat »

19 març 2019 – 15:00

Més d’un miler professionals i representants d’empreses, administració, entitats i institucions del món de les telecomunicacions i la informàtica es donaven cita ahir al vespre a l’Auditori de Barcelona en el decurs de la que …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Informes

informes, estudis, enquestes, … relacionats amb les tecnologies de la informació

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Notícies

L’estafa del fals tècnic de Microsoft sobre la qual alerta la Guàrdia Civil

Submitted by on 22 febrer 2019 – 17:00No Comment
Share Button

Rep una trucada telefònica en què el seu interlocutor es fa passar per un empleat de Microsoft que truca per informar-lo que el seu ordinador es troba en mal estat i és víctima de virus i hackeos. A continuació, el fals tècnic li indica una sèrie de passos que ha de seguir una sèrie de passos per solucionar el suposat problema, alerten des de la Guàrdia Civil de Navarra.

De cara a solucionar el problema, els falsos tècnics de Microsoft sol·liciten dades personals, fotografies i informació bancària que és utilitzada per realitzar càrrecs no autoritzats des dels comptes.

Els departaments de les companyies informàtiques i tecnològiques no acostumen a trucar a casa dels usuaris de forma proactiva. Per això, davant situacions com aquesta la Guàrdia Civil recomana que, si no s’està segur de qui és l’interlocutor, no es faciliti cap tipus d’informació personal.

En cas de dubte, una bona opció per a aquests casos és tallar la trucada i cridar de tornada a l’empresa per comprovar la veracitat del nostre interlocutor.

EL MUNDO

 

Etiquetes:

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook