Destacat »

6 desembre 2018 – 9:00

El 21 de febrer de 2019 l’Auditori de Barcelona (C/Lepant, 150) acollirà la 24a edició de la “Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica”, l’esdeveniment de referència del sector TIC a Catalunya.
Per setè any consecutiu, l’Associació Catalana d’Enginyers de …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Informes

informes, estudis, enquestes, … relacionats amb les tecnologies de la informació

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Notícies

Cristina Garmendia, Ministra de Ciencia e Innovación, respón

Submitted by on 14 gener 2009 – 14:57No Comment
Share Button

La Ministra va respondre ahir a les preguntes dels lectors del diari 20 minuts.

En la trobada digital de la Ministra Cristina Garmendia, un lector li preguntava:

“Quins interessos ocults hi ha darrere del tracte distint que se li està donant a l’Enginyeria Informàtica respecte a altres Ingenerías?” i davant aquesta compromesa pregunta, aquesta va ser la resposta:

“Evidentment no solament no hi ha cap tracte discriminatori, sinó que l’interès del ministeri és potenciar totes la branques acadèmiques i en el cas de les Enginyeries, totes les seves variants. L’Enginyeria Informàtica és de recent creació, posterior a la d’altre tipus d’Enginyaries i estem estudiant les actuacions que ens ajudin a donar resposta a les inquietuds del col·lectiu d’estudiants i professionals informàtics.

D’acord amb l’establert en el Reial decret 1393/2007 pel qual s’establix l’ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, només quan es tracti de títols que habilitin per a l’exercici d’activitats professionals regulades actualment a Espanya, el ministeri establirà els requisits per a l’elaboració dels corresponents plans d’estudis.

Per a donar resposta a les preocupacions del col·lectiu d’informàtics, en l’últim consell d’universitats del passat 4 de desembre, es va acordar que en el seno de la comissió d’enginyaria i arquitectura es treballaria juntament amb els degans i directors d’escola d’aquestes enginyeries en un marc de referència estrictament acadèmic que doni un tractament a aquestes enginyaries similar al que hem aprovat per a les enginyeries que sí són professió regulada.

Finalment, aclarir que les nostres competències abasten l’ordenació acadèmica i cap cas la regulació professional”

Etiquetes:

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook