Destacat »

6 desembre 2018 – 9:00

El 21 de febrer de 2019 l’Auditori de Barcelona (C/Lepant, 150) acollirà la 24a edició de la “Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica”, l’esdeveniment de referència del sector TIC a Catalunya.
Per setè any consecutiu, l’Associació Catalana d’Enginyers de …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Informes

informes, estudis, enquestes, … relacionats amb les tecnologies de la informació

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Notícies

Apple condemnada a pagar 302 milions de dòlars per vulneració de patents

Submitted by on 7 octubre 2016 – 17:00No Comment
Share Button

La tercera demanda interposada contra Apple per la companyia ‘troll de patents’ VirnetX, se centra en l’ús de la tecnologia FaceTime.

patentat-imatge

Després dictaminar que la tecnologia FaceTime d’Apple vulnerava diverses patents relatives a la seguretat de les comunicacions, totes elles propietat de VirnetX Holding, un tribunal nord-americà ha ordenat al gegant tecnològic pagar 302.400.000 de dòlars .

VirnetX és una companyia fundada per diversos empleats de Science Applications International (SAIC) i que subministra solucions de seguretat en l’àmbit de les telecomunicacions al Departament de Seguretat Nacional i diverses agències federals nord-americanes. No obstant això, la major part dels ingressos d’aquesta companyia gairebé desconeguda prové de les seves demandes contra gegants del sector tecnològic basant-se en les múltiples llicències de patents que posseeix. En resum, VirnetX és el que es coneix com un ‘troll de patents’.

Microsoft i Cisco ja s’han vist en els tribunals amb aquesta companyia. Però tampoc és aquesta primera demanda que presenta contra Apple: la primera va tenir lloc fa quatre anys, al·legant la violació de quatre patents, i es va saldar amb una ordre del tribunal a la companyia de Steve Jobs perquè pagués a VirnetX 362.800.000 de dòlars. Una segona demanda, a principis d’aquest mateix any, es va saldar també a una multa de 625.600.000 per Apple.

No obstant això, en el primer cas la demanda va ser rebutjada pel Tribunal d’Apel·lacions dels Estats Units, i la segona multa va ser anul·lada al juliol per un altre jutge. Aquesta tercera demanda podria tenir la mateixa destinació, ja que -segons informa Bloomberg- ara quedarà en mans del tribunal d’apel·lacions del Circuit Federal a Washington DC. Ara, aquest tribunal haurà d’analitzar el cas a la llum dels criteris prèviament aplicats per l’Oficina de Patents i Marques dels EUA i pel Tribunal de Districte a Texas a l’hora d’establir si es dóna una violació de patents. En aquest cas, Apple haurà d’indemnitzar VirnetX amb el pagament dels 302.400.000 de dòlars abans esmentat.

TIC beat | The Verge

Etiquetes:

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook