Destacat »

30 juliol 2018 – 9:00

L’harmonització de la regulació de les professions a nivell europeu es formalitza per fi arribant al Diari Oficial de la Comissió Europea (DOUE) que per fi s’ha publicat la Directiva europea relativa al test de …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Informes

informes, estudis, enquestes, … relacionats amb les tecnologies de la informació

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Notícies

Quan arribarà el 5G?

Submitted by on 27 juliol 2017 – 17:00No Comment
Share Button

L’arribada del 5G a Espanya no es preveu, per ara, en una data molt propera.

Cap dels tres grans operadors, Movistar, Orange i Vodafone, estan molt interessats a ser els primers a abordar l’ingent desemborsament que suposa el desplegament de la nova xarxa, sobretot, si la demanda de tràfic de dades no hi obliga. Els tres han fet i segueixen fent fortes desemborsaments en les seves xarxes de 4G i de fibra i el compte de resultats no dóna per a tot.

A més, una part del 5G correrà a la banda de 700 megahertzs, que ara ocupen en part les cadenes de televisió amb les seves emissions de TDT. I les TV, que tenen un gran poder polític -especialment el gairebé duopoli de Mediaset i Atresmedia-, pretenen que aquestes freqüències siguin transferides a les telecos el més tard possible. Com que el Govern té de marge fins al 2020 o fins i tot 2022 -encara que justificar aquest retard serà difícil-, voldran que s’apuri el termini al màxim.

En qualsevol cas, tampoc és previsible que la resta de països europeus desplegament seva 5G oficial molt abans. L’estàndard internacional complet no estarà abans de 2018 i és difícil que els fabricants tinguin xarxes comercials i dispositius (mòbils o tauletes) abans de 2019 o 2020.

Expansión

Etiquetes:

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook