Destacat »

6 desembre 2018 – 9:00

El 21 de febrer de 2019 l’Auditori de Barcelona (C/Lepant, 150) acollirà la 24a edició de la “Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica”, l’esdeveniment de referència del sector TIC a Catalunya.
Per setè any consecutiu, l’Associació Catalana d’Enginyers de …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Informes

informes, estudis, enquestes, … relacionats amb les tecnologies de la informació

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Notícies

Els millors integradors de ‘big data’, segons Penteo

Submitted by on 15 novembre 2017 – 22:00No Comment
Share Button

La firma d’anàlisi Penteo ha dut a terme un estudi sobre l’univers d’integradors de big data-analytics. Penteu considera que els integradors més rellevants són: Accenture, IBM, DXC Technology, Atos, Telefónica, SDG Group i Capgemini.

Accenture apareix en la posició més destacada, per la seva “profund coneixement del negoci en diversos sectors i indústries, altes capacitats d’implantació i una àmplia xarxa d’aliances tant tecnològiques com de recerca”.

De IBM destaca les capacitats cognitives de la seva plataforma Watson; de DXC Technology, la seva proposta multisectorial; i d’Atos, les proves amb simuladors d’ordinadors quàntics, el fet de disposar de maquinari propi de supercomputació (a través de la seva divisió Bull) i la seva aliança amb Siemens per al desenvolupament de sistemes d’analítica industrial.

Pel que fa a Telefónica, Penteo considera com el seu principal actiu “la informació inferida de les dades que posseeix derivat de la seva activitat com a operador”. I afegeix: “Mitjançant la seva plataforma LUCA ha reestructurat la seva oferta de big data-analytics , paquetizando solucions específiques i oferint serveis de consultoria a través d’Synergic Partners”.

Ara bé, l’ús que fan les empreses aquests sistemes és encara “eminentment tradicional”. Només un 16% de les organitzacions enquestades fa servir serveis o solucions de big data . I d’aquestes, el 78% els fa servir per a realitzar analítica descriptiva sobre grans volums de dades, el 14% realitza analítica prescriptiva i només el 10% s’atreveix a fer el pas a l’analítica predictiva.

Expansión

Etiquetes:

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook