Destacat »

https://www.instagram.com/automoyka_himchistka_kiev Instagram Блеск 11 gener 2018 – 9:00

Facebook Блеск El COEINF, juntament amb l’Associació /Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (EIC) i amb l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (telecos.cat), hem mantingut sempre una clara voluntat de servei als professionals de l’enginyeria i a la societat. …

Read the full story »
Instagram Детейлинг watch Col·legi

https://www.facebook.com/autostudio.glyanec Facebook Автостудия Глянец el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

https://www.facebook.com/detailing.com.ua Facebook Детейлинг Formació

Instagram Автостудия Глянец formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Informes

informes, estudis, enquestes, … relacionats amb les tecnologies de la informació

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Notícies

L’equip de IA de Google busca altres planetes gràcies a l’aprenentatge automàtic

Submitted by on 18 desembre 2017 – 17:00No Comment
Share Button

Google i un astrofísic de la Universitat de Texas a Austin han traslladat les tècniques de l’aprenentatge automàtic a l’espai facilitant l’anàlisi que els astrofísics fan de les enormes quantitats de dades de la missió Kepler de la NASA per trobar exoplanetes.

L’estudi d’exoplanetes (planetes que giren al voltant d’altres estrelles), és encara un procés molt complicat malgrat els avenços tecnològics, però amb l’ajuda de l’aprenentatge automàtic recentment s’han aconseguit alguns progressos.

En aquesta recerca, els astrofísics analitzen enormes quantitats de dades de la missió Kepler de la NASA, utilitzant programari automàtic i anàlisi manual.

En aquesta missió, s’han capturat imatges cada 30 minuts i s’han creat uns 14.000 milions de punts de dades,  el que suposa una enorme quantitat d’informació per a ser analitzada fins i tot per potents ordinadors, per aquest motiu l’equip de IA de Google juntament amb l’astrofísic de la Universitat de Texas ha optat per utilitzar la tecnologia de l’aprenentatge automàtic.

Gràcies a les dades de la missió Kepler i al model que els experts han creat, TensorFlow, per distingir planetes dels que són no planetes gràcies a uns patrons, els investigadors han descobert en aquesta tasca dos nous planetes: Kepler 80g i 90i.

COMPUTERWORLD

Etiquetes:

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook