Destacat »

20 octubre 2018 – 20:00

És indubtable que hem de fer un pas endavant, un pas decidit i definitiu. Un pas en el reconeixement de les nostres enginyeres, què són part decisiva en el nostre desenvolupament professional.
La creació de la …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Informes

informes, estudis, enquestes, … relacionats amb les tecnologies de la informació

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Informes

Enginyeria Informàtica, la carrera més demandada en 2017

Submitted by on 18 gener 2018 – 8:59No Comment
Share Button

Enginyeria Informàtica segueix sent la carrera més demandada, segons un estudi de la comunitat laboral Trabajando.com i Universia que ha analitzat més de 100.000 ofertes d’ocupació publicades per clients al llarg de 2017.

La demanda d’Enginyeria Informàtica és la més destacada sense tenir en compte totes les seves branques. La seva preeminència està directament relacionada amb els avenços tecnològics en l’era digital, i l’aposta per la transformació digital de les organitzacions que volen garantir la seva supervivència.

Amb l’objectiu d’obtenir informació sobre el que demana el mercat laboral actual pel que fa a carreres professionals, la Comunitat Laboral Trabajando.com – Universia ha realitzat, un any més, l’estudi en el qual s’han analitzat més de 100.000 ofertes d’ocupaciópublicades per clients al llarg de 2017.

En els tres primers llocs del rànquing trobem les titulacions universitàries que mantenen la seva hegemonia: Enginyeria Informàtica,sense tenir en compte totes les seves branques, ocupa el primer lloc, fet directament relacionat amb els avenços tecnològics en l’era digital, i l’aposta per la transformació digital de les organitzacions que volen garantir la seva supervivència.

En segon lloc, tornem a trobar la formació universitària relacionada amb gestió d’empreses. Les sortides professionals d’aquells que cursen administració i direcció d’empreses, juntament amb la seva posterior especialització via formació o experiència, són múltiples, augmentant així les possibilitats d’inserció laboral en àrees com la financera, analítica, consultoria, el màrqueting, entre d’altres.

El segueix en el llistat Enginyeria en Telecomunicacions que regenta un cop més el tercer lloc de la taula. Hem de baixar fins al quart lloc per a notar els canvis. En 2017, ha augmentat la demanda d’arquitectes, superiors i tècnics, que han aconseguit tornar a entrar en el rànquing.

Enginyeria industrial, turisme, economia, enginyeria en organització industrial, i màrqueting completen els següents llocs de la llista de carreres més demandades.

“Sens dubte, no hem de confondre carreres amb perfils més demandats. En aquest cas, l’anàlisi que anualment realitzem busca facilitar informació objectiva a aquelles persones que necessiten conèixer quins requisits formatius mínims exigeixen les empreses, especialment joves que han d’escollir la seva carrera en els pròxims mesos, o treballadors que volen incrementar les seves oportunitats laborals “, explica Javier Caparrós, director general internacional d’Trabajando.com. “Però si alguna cosa no podem oblidar tampoc quan tractem de dibuixar el nostre futur laboral són les exigències lingüístiques, els coneixements tècnics, i capacitats i habilitats transversals que també demana el mercat laboral d’avui”, afegeix Caparrós.

RRHHdigital

Etiquetes: ,

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook