Destacat »

6 desembre 2018 – 9:00

El 21 de febrer de 2019 l’Auditori de Barcelona (C/Lepant, 150) acollirà la 24a edició de la “Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica”, l’esdeveniment de referència del sector TIC a Catalunya.
Per setè any consecutiu, l’Associació Catalana d’Enginyers de …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Informes

informes, estudis, enquestes, … relacionats amb les tecnologies de la informació

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Informes

El phishing va tornar a créixer el 2017

Submitted by on 2 febrer 2018 – 9:00No Comment
Share Button

Vodafone Secure Net va detectar durant l’any passat un auge en les pràctiques fraudulentes de pesca , una tècnica de robatori d’informació sensible i dades personals dels usuaris per a la seva venda a tercers, o per a ser usats sense el seu consentiment. En concret, aquest servei de l’operadora va bloquejar més de 7 milions de robatoris d’identitat en els últims tres mesos de 2017.

Amb motiu del Dia Europeu de la Protecció de dades , el proper diumenge 28 de gener, Vodafone ha donat a conèixer aquestes xifres i aconsella l’ús de solucions de seguretat per mantenir el nostre smartphone i identitat fora de perill.

El phishing és un mètode mitjançant el qual s’anima a l’usuari a proporcionar informació personal, bé dades de contacte, adreces de correu, documents oficials o fins i tot dades bancàries. Els mètodes més coneguts d’aquestes pràctiques són els cupons descompte o els correus fraudulents imitant a empreses i entitats, en els quals es demana a l’usuari que proporcioni informació sensible i fins i tot contrasenyes.

Les estafes de phising solen respondre a un patró similar: cupons de descompte de grans quantitats de diners en botigues, supermercats o restaurants, emails d’entitats bancàries, etc …

Per evitar aquest tipus de trampes cal tenir present certes pautes en navegar per Internet: dubtar de correus amb remitents sospitosos, quan el contingut de la mateixa inclou faltes ortogràfiques o està escrit en un altre idioma. També convé comprovar que l’adreça de l’enllaç web és l’original, o si apareix la icona d’un cadenat abans de la URL per indicar que és un espai segur i no facilitar dades bancàries ja que les entitats bancàries no envien e-mails per actualitzar els dades.

Redes Telecom

 

Etiquetes: ,

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook