Destacat »

6 desembre 2018 – 9:00

El 21 de febrer de 2019 l’Auditori de Barcelona (C/Lepant, 150) acollirà la 24a edició de la “Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica”, l’esdeveniment de referència del sector TIC a Catalunya.
Per setè any consecutiu, l’Associació Catalana d’Enginyers de …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Informes

informes, estudis, enquestes, … relacionats amb les tecnologies de la informació

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Notícies

Les dades obertes, un potencial a explorar

Submitted by on 6 febrer 2018 – 17:00No Comment
Share Button

Us oferim aquí una aproximació al concepte de dades obertes, els principis que en regeixen la creació, elaboració i difusió; així com a les utilitats i els beneficis que comporten.

La Generalitat impulsa l’ús de les dades obertes per diferents raons: permet establir un diàleg actiu, participatiu i bidireccional entre Govern i ciutadans; possibilita la creació de valor econòmic, i promou un ús intel·ligent i eficaç dels recursos.

Per tal que les dades puguin ser reutilitzades amb aquestes finalitats és necessari que compleixin un seguit de requisits, el que anomenem «principis de les dades obertes». Globalment s’accepten com a principis vàlids els definits per la Sunlignt Foundation.

Aíxí, les dades obertes han de ser públiques, detallades, actualitzades, accessibles, automatizades, lliures, en format obert i no cal registrar-se enlloc per tal de descarregar-les. Són dades primàries i originals, estan a disposició de la ciutadania, i el seu ús no està sotmès a cap tipus de regulació que en restringeixi la reutilització.

Les dades obertes (open data en anglès) són conjunts de dades produïdes o recopilades per organismes públics i relatives a tots aquells àmbits en els quals tenen competències: salut, ensenyament, funció pública, etc. Les administracions públiques les posen a disposició de la ciutadania perquè aquesta en tingui coneixement i també per tal que les pugui utilitzar lliurement de manera senzilla i còmoda.

Actualment, la Generalitat de Catalunya permet accedir a aquestes visualitzacions i possibilitats de descàrrega a través del catàleg de dades obertes: https://analisi.transparenciacatalunya.cat/.

Us recomanem que navegueu per la pàgina del servei de dades obertes i us feu una idea més concreta de la seva vàlua i l’impacte que pot tenir el seu ús http://governobert.gencat.cat/ca/dades_obertes/.

governober.gencat.cat

Imatge: PADRIS: analítica de dades

Etiquetes: ,

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook