Destacat »

6 desembre 2018 – 9:00

El 21 de febrer de 2019 l’Auditori de Barcelona (C/Lepant, 150) acollirà la 24a edició de la “Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica”, l’esdeveniment de referència del sector TIC a Catalunya.
Per setè any consecutiu, l’Associació Catalana d’Enginyers de …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Informes

informes, estudis, enquestes, … relacionats amb les tecnologies de la informació

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Notícies

Nou sistema sense fil per a l’agricultura intel·ligent

Submitted by on 9 febrer 2018 – 12:00No Comment
Share Button

L’objectiu és que el sistema no pateixi interferències i present major capacitat per obtenir dades ambientals, controlar els recursos hídrics i localitzar o mesurar el nivell de components químics dels terrenys.

Científics de la Universitat Pública de Navarra (UPNA), en col·laboració amb col·legues de la Universitat de Vigo i la Universitat Abdelmalek Essaadi del Marroc, han presentat un model per optimitzar un sistema de xarxes de sensors sense fils en agricultura intel·ligent.

L’objectiu és que el sistema no pateixi interferències i present major capacitat per obtenir dades ambientals, controlar els recursos hídrics i localitzar o mesurar el nivell de components químics dels terrenys.

L’estudi s’ha presentat a la 4a Conferència Internacional Electrònica sobre Sensors i les seves Aplicacions (ECSA-4), celebrada on line amb el suport de l’editorial científica suïssa MDPI i la revista Sensors.

Un dels autors, Francisco Falcone Llanes, de l’Institut de Smart Cities (ISC) i el departament d’Enginyeria Elèctrica i Electrònica de la UPNA, ha obtingut un premi a la millor ponència.

“Les prestacions d’aquest tipus de xarxes de sensors sense fils en entorns d’agricultura intel·ligent depenen, de manera directa, tant de l’entorn (tipus de cultius, terreny, etc.), com del mateix disseny dels transceptors de comunicacions, és a dir, de els dispositius que compten amb un emissor i un receptor”, explica Falcone.

L’investigador conclou: “Mitjançant l’estudi detallat de la cadena radioelèctric, que és el mitjà pel qual es transmeten els senyals que permeten el funcionament de la xarxa de sensors, es poden obtenir les característiques del funcionament d’aquesta xarxa, el que permet optimitzar el comportament del sistema en termes de minimització d’interferències i d’augment de la seva capacitat”.

INNOVATICIAS

 

 

Etiquetes:

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook