Destacat »

18 Novembre 2019 – 9:00

El comitè organitzador de la Comissió Dona i igualtat de la intercol·legial us convida a participar en el acte  “Dones i professions tecnològiques” el proper 13 de desembre de 2019 de les 16:00 a les …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Opinió

Articles d’opinió, de divulgació o de propostes tecnològiques dels col·legiats, adherits, associats o col·laboradors d’entitats afins al COEINF

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Col·legi

El Consell de Ministres retarda l’Administració Electrònica

Submitted by on 12 Setembre 2018 – 17:00No Comment
Share Button

Des del Consejo General d’Enginyeria Informàtica es rebutja aquest ajornament en suposar un important retard en els avenços tecnològics de l’administració pública.

 El passat 31 d’agost, el Consell de Ministres va decidir ampliar a dos anys el termini de la llei 39/2015 en referència a l’entrada en vigor dels registres electrònics generals, d’apoderament, de funcionaris habilitats, punts generals d’accés i arxiu electrònic únic.

L’ampliació d’aplicació d’aquesta llei -que expirava el pròxim 2 d’octubre- es deu, segons s’explica en el document emès pel Consell de Ministres, a una oportunitat més gran perquè les administracions puguin adaptar-se a les exigències requerides per la citada llei . A falta de menys d’un mes per a la finalització de la posada en marxa, molts organismes públics no estaven preparats per aquest canvi tot i que la llei es va aprovar l’any 2015. Aquesta decisió demora un cop més la possibilitat dels ciutadans d’exercir seus drets sense barreres geogràfiques o físiques i sense limitació d’horaris.

 La Llei 39-2015 del procediment administratiu comú, llei bàsica per al procediment administratiu en totes les administracions públiques, suposa un important procés de transformació, tant internament com de servei al ciutadà per part de les administracions públiques que requereix de noves necessitats com a recursos humans , canvis en l’organització i nous perfils professionals com és el cas dels professionals de l’enginyeria informàtica.

Des del Consell General d’Enginyeria Informàtica considerem un error el retard aprovat per l’executiu a l’agenda digital, ja que no és una qüestió de manca de recursos per part de les administracions públiques si no una absència de disposició en l’aplicació de les tecnologies informàtiques.

A més, considerem clau la inclusió, en aquesta transformació digital per part dels organismes públics, dels professionals de l’enginyeria informàtica. El pas cap a una administració electrònica amb el compliment de la llei 39/2015 és una necessitat en el 2018, perquè les administracions públiques puguin esdevenir una eina eficient i transparent al servei dels ciutadans.

CCII

 

Etiquetes:

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin