Destacat »

7 gener 2019 – 9:00

La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica tindrà lloc el proper 21 de febrer de 2019 a l’Auditori de Barcelona. En Quim Masferrer hi serà, i tu? No et perdis la gran trobada del …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Informes

informes, estudis, enquestes, … relacionats amb les tecnologies de la informació

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Opinió

La ciberseguretat i la confiança, dues cares de la mateixa moneda

Submitted by on 29 octubre 2018 – 9:00No Comment
Share Button

El CESICAT analitza com la ciberseguretat promou l’ús de les noves tecnologies i ajuda a que hi hagi un procés de digitalització exitós.

La confiança, és a dir, la percepció que tenen els usuaris sobre un producte o servei, és clau per un marc on es redueixi la sensació d’inseguretat i incertesa. A nivell digital, la ciberseguretat s’erigeix com una palanca generadora d’aquesta confiança, que ajuda a promoure l’ús de les noves tecnologies i fer més competitiva l’economia.

En aquest context, i en el marc del Mes Europeu de la Ciberseguretat, el servei d’Anàlisi de Tendències del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) ha publicat un article d’opinió on aprofundeix en com la seguretat a la xarxa és un element fonamental “per un procés de digitalització exitós”. Entre d’altres, les bases que identifica l’entitat són la protecció; la privacitat; el compliment normatiu; la gestió de riscos, la transparència; i la reputació.

En l’article també es fa un repàs a les mesures tècniques imprescindibles per un mínim de garanties, com l’actualització dels dispositius o el xifrat de les comunicacions. “La capacitat d’una organització de donar resposta a incidents de ciberseguretat, la seva capacitat de resiliència i la seva habilitat comunicativa incideixen directament en la percepció de confiança”, detalla.

El manteniment de la confiança

La confiança és un valor a preservar en les organitzacions, i això s’aconsegueix en la mesura que se’n mantenen mereixedores de manera continuada. El CESICAT apunta a diferents possibilitats en termes de ciberseguretat, com ara bé: esdevenir referents del sector; obtenir el recolzament d’entitats acreditades; disposar de certificats o segells de confiança; o l’adhesió a xarxes de confiança.

A més a més, l’entitat destaca com la ciberseguretat és cosa de tots, en la mesura que tots els actors formen part d’un mateix ecosistema en què un incident de ciberseguretat provoca desconfiança i inseguretat en tot ell, convertint a tothom en víctimes. En aquest sentit, assegura que “cal ser conscients que només un ús conscient i responsable de les noves tecnologies permetrà generar la confiança necessària per aconseguir una societat més competitiva i tecnològicament avançada”.

Article: ‘La ciberseguretat i la confiança’pdf icon[1,47 MB]

CESICAT

La-ciberseguretat-i-la-confianca (pdf)

Etiquetes: ,

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook