Destacat »

16 Juliol 2019 – 17:00

El pla estratègic en intel·ligència artificial de Catalunya està obert a un procés participatiu on la ciutadania i entitats del sector podran presentar esmenes fins al 15 d’octubre
S’ha elaborat  des del departament de polítiques digitals …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Opinió

Articles d’opinió, de divulgació o de propostes tecnològiques dels col·legiats, adherits, associats o col·laboradors d’entitats afins al COEINF

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Notícies

Un error de Facebook permet que 1.500 apps accedeixin a fotos de 6,8 milions d’usuaris

Submitted by on 19 Desembre 2018 – 17:00No Comment
Share Button

Un error de Facebook ha afectat 6,8 milions de persones que usaven Facebook Login (utilitzar la xarxa social per a identificar-se en altres aplicacions). Aquest error ha permès a altres apps accedir a les fotos dels usuaris de la xarxa social. La companyia ha anunciat que el problema ja ha estat resolt, però que va deixar la porta oberta a que unes 1.500 aplicacions tinguessin accés a més fotos que les públiques, com les publicades en Stories per l’usuari o les pujades però no compartides.

El problema va durar 12 dies, entre el 13 i el 25 de setembre, segons ha anunciat l’empresa en una entrada del seu bloc dirigit a desenvolupadors. La xarxa social també ha explicat que la decisió va ser descobert per un equip intern.

Facebook ha habilitat una adreça en la qual informa als usuaris si les seves fotos han estat accessibles. I ha anunciat que ja ha enviat un avís als potencials afectats. La xarxa social ha demanat disculpes als seus usuaris i espera reparar el dany en els pròxims dies en col·laboració les 876 empreses que han creat les apps que van poder aprofitar la sentència: “A principis de la setmana vinent, desplegarem eines per als desenvolupadors de apps que els permetin determinar quines persones que fan servir les seves aplicacions poden haver estat afectades per aquesta sentència. Treballarem amb aquests desenvolupadors perquè esborrin les fotos dels afectats “, diu Facebook al seu bloc.

Les dates d’aquest forat de seguretat coincideixen amb la detecció de l’últim gran hackeig de Facebook, que va afectar a dades de 29 milions d’usuaris: “Vam veure un salt inusual d’activitat que va començar el 14 de setembre de 2018 i vam començar una investigació”, deia a l’octubre Guy Rosen, vicepresident de Producte de Facebook. Segons ha pogut saber The Verge, la companyia sabia de l’ hackeo revelat aquest divendres des del 25 de setembre. Potser la coincidència de dates d’ambdós atacs va provocar el retard de la publicació d’aquest cas.

La notícia d’aquest divendres és l’última d’un any terrible per la privacitat a Facebook. Els usuaris que desconfien que aquesta xarxa social protegeixi totes les dades que controla poden sumar ara una raó més. Des de l’admissió de responsabilitat per Cambridge Analytica al març a l’alentiment de la investigació sobre la campanya de Rússia a la xarxa , l’últim any de Facebook ha estat negre.

JORDI PÉREZ COLOMÉ – EL PAÍS

 

 

Etiquetes: ,

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook