Destacat »

14 Octubre 2019 – 17:14

Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a penes de presó per a 9 líders polítics i …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Opinió

Articles d’opinió, de divulgació o de propostes tecnològiques dels col·legiats, adherits, associats o col·laboradors d’entitats afins al COEINF

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Notícies

Catalunya es converteix en un laboratori obert en connexió 5G

Submitted by on 1 Agost 2019 – 9:00No Comment
Share Button

Orange cedeix la seva infraestructura durant un any a qualsevol empresa interessada.

Catalunya va camí de convertir-se en un lloc de referència per experimentar amb tecnologia 5G. La teleoperadora Orange va anunciar ahir els seus plans per cedir de forma gratuïta part de la seva infraestructura 5G a qualsevol empresa interessada en provar aquesta connexió d’última generació. Es tracta d’una iniciativa pionera a Espanya i que, de moment, la multinacional francesa no té previst implantar en altres comunitats.

Aquesta decisió respon a un acord que Orange ha arribat amb la UPC, la Mobile World Capital i i2CAT, una fundació en la qual formen part la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i altres organitzacions públiques i privades. Segons van anunciar ahir aquestes institucions, el projecte començarà al setembre i durarà un any, amb possibilitat de ser prorrogat. Per posar-lo en marxa, la multinacional francesa té previst invertir 2,5 milions d’euros mentre que la Generalitat preveu altres inversions que ahir no va arribar a quantificar.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va assegurar ahir que l’acord amb Orange permet a Catalunya convertir-se en “el primer laboratori obert de 5G a Europa”. Fins ara, l’aliança 5G Barcelona (en la qual s’emmarca la nova iniciativa) havia dut a terme tallers, formacions i proves pilot amb 5G a l’hospital Clínic o el festival de música Cruïlla, entre altres casos concrets.

Notícia original completa a La Vanguardia

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin