Destacat »

11 Setembre 2019 – 17:00

S’acaba el termini per participar en els Premis Dona TIC 2019 que distingeixen el paper de la dona en el món professional, empresarial i acadèmic de l’àmbit de les tecnologies de la informació i la …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Opinió

Articles d’opinió, de divulgació o de propostes tecnològiques dels col·legiats, adherits, associats o col·laboradors d’entitats afins al COEINF

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Notícies

Així és el nou Fairphone 3, el telèfon ètic i modular que tu mateix pots reparar

Submitted by on 3 Setembre 2019 – 9:00No Comment
Share Button

La tercera versió d’aquest terminal sembla molt més madura que les anteriors i el seu preu és una mica inferior.

Hi va haver un moment en què semblava que els telèfons modulars eren el futur de la telefonia. Doncs en teoria compten amb grans avantatges: es poden reparar fàcilment, fins i tot pel propi usuari. A més, en teoria és possible afegir i treure mòduls per millorar les seves prestacions. Google va tenir una línia d’investigació sobre aquesta classe de telèfons. Es diu que la idea va ser rebutjada perquè si el telèfon es queia les peces modulars podien moure i provocar errors.

Però Fairphone, una empresa social holandesa que porta diversos anys creant telèfons que pretenen tenir una vida útil superior, gràcies sobretot al fet que poden ser reparats per l’usuari. L’empresa també intenta que el procés de producció, des de la compra de matèries primera fins a l’acoblament, sigui just i no provoqui l’explotació laboral dels treballadors. També s’intenta que l’obtenció dels materials usats no promoguin els conflictes bèl·lics.

Aquests són els reptes que hi ha després del Fairphone 3. El problema amb els Fairphone anteriors és que el seu preu era una mica elevat. Fins i tot tenint en compte que la seva vida útil podria ser més gran per la substitució dels seus components. Evidentment el seu preu també té a veure amb millorar les condicions en què es produeix el producte. El problema era que senzillament semblava inaccessible per a molts usuaris.

Notícia original completa a La Vanguardia

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Facebook