Destacat »

27 maig 2020 – 1:08

Segueix aquí totes les fases del procés electoral del COEINF
 

10 de març de 2020: Convocatòria original d’Assemblees del 2020
18 de març de 2020: Suspensió d’Assemblees i del procés electoral per la crisi de la COVID19
26 …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Opinió

Articles d’opinió, de divulgació o de propostes tecnològiques dels col·legiats, adherits, associats o col·laboradors d’entitats afins al COEINF

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » Notícies

Congrés SheLeader 2.0

Submitted by on 17 juny 2010 – 9:35No Comment

El dijous 10 de Juny i el divendres 11 de Juny va tenir lloc, al World Trade Center de Barcelona, el 1er Congrés Internacional de Dones Directives i Professionals (She Leader 2.0). El tancament de les inscripcions per excés de peticions i, especialment, els auditoris plens, mostren l’èxit de la convocatòria. Ara queda la feina de saber canalitzar les propostes, idees i energies per construir els canvis que tantes desitgem i esperem. Malauradament, l’escassa (o nul·la) promoció de l’event als mitjans de comunicació és un exemple més del poc ressò dels temes de “gènere i món professional” en aquest país.

Una de les conclusions del tancament del congrés ha estat la necessitat de donar suport a les dones directives i professionals, amb menció especial dels sectors més tècnics – com ara les enginyeries – on les dones van dramàticament per darrera respecte als percentatges d’altres especialitats.

A dia d’avui, és ja una creença compartida que els països i les comunitats es construeixen entre tots – homes i dones; és un fet que la nostra legislació en temes d’igualtat és referent (admirada i imitada) a Europa; compartim el sentiment de representar les dones privilegiades del món (a diferència d’altres llocs, al món occidental no és un risc néixer dona!)
Com a societat hem avançat molt però encara no hem avançat prou.
Mai no havia hagut dones tan ben preparades (el 60% de les llicenciades són dones) i de moment, no s’està traslladant en una major representació de dones en els teixits empresarials, especialment en els nivell directius (on no arribem al 7%).

La intel·ligència, el talent, la innovació, l’energia, l’emprenedoria estan dividides al 50% entre homes i dones; avui dia, la paritat ja no és una qüestió de justícia sinó de sentit comú i de pragmatisme. Una societat no es pot permetre menysprear el 50% del seu potencial!

Algú em comentava que les accions públiques d’igualtat sovint provoquen situacions d’artificialitats, inclòs d’injustícia vers els homes. Això és degut a que, històricament, les dones no tenim necessitat (ni voluntat) de notorietat pública. Les oportunitats doncs s’han de forçar amb polítiques de quotes per crear l’hàbit, per normalitzar la presència de dones a la vida pública. Aquestes actuacions busquen construir un referent que, tot i ser artificial, vol promoure el canvi de mentalitat (especialment en les següents generacions ). Les fórmules aplicades s’ha provat útil en països que ens porten 30 anys d’avantatge en temes de gènere com Islàndia, Finlàndia o Suècia.

Des de la comissió de dones del COEINF voldria aportar el nostre granet de sorra o “el nostre grapat de bits” en la direcció de potenciar el talent de tots. El congrés SheLeader ha estat una oportunitat per compartir i declarar que les dones volem i podem fer més. Ponents com la Noelia Fernández (Directora d’editorial & programming a Yahoo) o la Shaherose Charania (Fundadora de Women 2.0 a Sillicon Valley) ens han representat les enginyeries amb la seva força i empenta, animant-nos a continuar creixent. Ha estat un autèntic plaer escoltar-vos!

Si voleu saber més podeu consultar la pàgina oficial: www.sheleader.cat
Gemma Nafria Riera
Responsable de la comissió de dones del COEINF

Etiquetes:

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin