Destacat »

19 juliol 2022 – 12:44

A la iniciativa, impulsada per Telecos.cat el juliol de 2020 i que acumula més de 5600 testos, s’hi sumen ara el Consorci Localret, el col·lectiu professional d’enginyeria Industrial i els col·lectius de professionals d’Informàtica.

Barcelona, 19 …

Read the full story »
Col·legi

el Col·legi, informació rellevant sobre el COEINF, activitats, relacions i varis

Formació

formació continuada i orientació professional, convenis de formació amb altres entitats

Opinió

Articles d’opinió, de divulgació o de propostes tecnològiques dels col·legiats, adherits, associats o col·laboradors d’entitats afins al COEINF

Esdeveniments

tots els esdeveniments rellevants del sector TIC

Professió

món laboral, emprenedors, enginyers en informàtica, entrevistes, certificacions, deontologia, carreres professionals, …

Home » DonesCOEINF, Notícies

donesCOEINF en campanya de sensibilització per les professions TIC a tot Catalunya

Submitted by on 10 novembre 2020 – 17:17No Comment

 

DonesCOEINF imparteix les píndoles inspiracionals del programa Aposta pel Sector Digital organitzat per Barcelona Digital Talent, una iniciativa conjunta de la Mobile World Capital i el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, que busca sensibilitzar la població de tot Catalunya sobre les oportunitats del sector TIC, i les possibilitats d’entrar al sector a través de la formació i la requalificació professional.

Aquesta acció inspiracional s’ha estat preparant conjuntament amb MWCap, Gencat i donesCOEINF des de fa molts mesos i la crisi del COVID19 ha suposat impediments importants per portar-la a terme. Finalment, després d’algunes reorganitzacions i de passar una part de les activitats on-line, el programa veu la llum avui, amb la primera píndola a Olot.

donesCOEINF, que en la seva missió té inspirar vocacions STEAM, especialment a nenes,  i visibilitzar el talent femení, està joiosa de poder endegar aquesta acció de sensibilització sobre la base d’un equip extraordinari de formadores totes dones, dones enginyeres, enginyeres TIC, inspiradores de mena i grans professionals, que de ben segur aportaran un valor afegit a les píndoles compartint la seva experiència en el sector.

Ha estat a través de la xarxa territorial de donesCOEINF que hem pogut estructurar aquest equip de formadores, que  podreu veure (amb el programa que més avall referim) arriben a les puntes més remotes del territori. A totes elles, en nom de la comissió donesCOEINF moltes gràcies, per la il.lusió, per la professionalitat i per l’eficàcia i competència.

Les píndoles acaben amb la presentació d’un cas pràctic lligat al territori, en la majoria de casos, per part de la pròpia formadora, lligada a territori i amb experiències molt interessants en aixecar projectes TIC, o de transformació digital del context, aportant una riquíssima perspectiva sobre el potencial del sector TIC i les oportunitats de creixement professional que ofereix el sector ara mateix.

Des del donesCOEINF, i el Col.legi Oficial d’Enginyeria Informàtica és un plaer poder participar d’aquesta iniciativa i contribuir a que Catalunya sigui més digital.

 

Karina Gibert

Presidenta de donesCOEINF

 

 

Les píndoles segueixen la següent agenda:

  • Olot, 10/11/2020: a càrrec d’Inès Ferrer.  Consulteu el programa
  • Vilanova i la G., 12/11/2020:  a càrrec de Conxi Perez Andreu Consulteu el programa
  • Reus, 13/11/2020: a càrrec de Neus Budesca Consulteu el programa
  • Girona, 24/11/2020: a càrrec d’Inès Ferrer  Consulteu el programa
  • Ribera d’Ebre 27/11/2020:  a càrrec de Neus Budesca. Consulteu el programa
  • Sabadell, 10/12/2020:  a càrrec d’Anna Bennavent. Consulteu el programa
  • Igualada, 10/12/2020:  a càrrec de Conxi Pérez Andreu. Consulteu el programa
  • Tremp, 15/12/2020: a càrrec de Juliana Fernandes Consulteu el programa
  • Manlleu 17/12/2020: a càrrec de Carme Pineda. Consulteu el programa
  • Mollerussa, post-posat al desembre de 2020: a càrrec d’Alba Lamas.
Una part de l’equip de donesCOEINF preparant les píndoles inspiracionals al mes de juny amb els companys de Barcelona Digital Talent i el departament de Polítiques Digitals.

 

 

L’equip

 

Conxi Pérez Andreu: conxiperezandreu.com, https://es.linkedin.com/in/conxiperezandreu

Co-fundadora i Consellera Delegada de In Movement! – Empresa de serveis experts en la transformació digital, organitzativa i cultural. Vicedegana Secretaria i TalentTIC del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya Associada de WA4STEAM – Organització de dones Business Angels focalitzades en iniciatives empresarials STEAM amb dones en l’equip fundador.  Professora Asociada IQS – Executive Education.

Formació: Enginyeria Informàtica per la FIB (1992), PDD-IESE (2007), Certificada en Gestió Avançada de Projectes pel Centre de Desenvolupament professional Stanford (2017)

Experiència professional: Diferents posicions dins de l’àmbit de Tecnologies d’informació a empresa, amb més de 20 anys liderant equips multiculturals i 8 anys com a CIO, i després +5 anys com a consultora. He impulsat iniciatives tant en l’àmbit de gestió, persones, producció, I+D, ventes o marqueting, implantant ERP’s, CRM’s i les diferents solucions pels diferents processos, a més dels projectes d’evolució d’infraestructures i seguretat d’informació. He ho fet en diferents sectors com ara: Educació, Gran Consum, Farmacèutic, Construcció-Energia, Industrial, Serveis IT, Inmobiliari i Turisme, entre d’altres.

Anna Benavent: Directora d’Organització Digital al Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí

Enginyera superior de telecomunicacions de per la UPC. Directora d’Organització Digital al Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí. Presidenta i co-fundadora d’Unitss, l’associació Catalana d’Informàtics de la Salut, liderada per CIOs. Actualment és membre del segon Comitè estratègic TIC de suport a la Coordinació General de les TIC del Departament de Salut. Anteriorment Directora d’Organització i Sistemes d’Informació de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers des del 2008 al 2018, responsable de SAP i aplicacions a l’Hospital Clínic de Barcelona (1999 – 2008), i amb anterioritat consultora de SAP.

Carme Pineda: Cap Unitat Informàtica Campus Mundet, Àrea Tecnologies de la Informació i Comunicacions, Universitat de Barcelona

Enginyera en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya, UPC. Màster en Gestió de les Tecnologies de la Informació per La Salle, Universitat Ramon Llull. Postgrau en Desenvolupament de competències directives i d’innovació per la School of Professional and Executive Development de la UPC. Certificada com Professional Scrum Master.

Experiència en direcció d’equips de tècnics informàtics, des de 2002 al 2004 com a cap de l’Oficina Tècnica d’Informàtica de la Divisió V de la UB i des del 2004 fins l’actualitat com cap de la Unitat Informàtica Campus Mundet de la UB. Del 2001 al 2011, Professora de competències tecnològiques i creació pàgines web en l’Àrea de Formació de la UB i UB Virtual. Des del 2012 direcció del projecte Gestió IDP per a la gestió d’activitats realitzades pel Institut de Desenvolupament Professional de la UB.  Des del 2014 Col·laboradora del Grup d’Innovació docent  i del Grup de Recerca en Psicologia Quantitativa de la Facultat de Psicologia de la UB.

 

Alba Lamas: Enginyera infrormàtica especialitzada en Big data, a Minsait (Indra).

Des de molt petita enamorada de les matemàtiques i de tot el que tingués botons. Graduada i amb màster en enginyeria informàtica per la UDL. Impulsora de la HackEPS, primera hackathon de Lleida i fundadora de LleidaHack, associació juvenil i tecnològica amb l’objectiu de motivar les activitats al voltant de la tecnologia a Lleida. Treballant com a enginyera de software a Minsait des de 2017 i actualment a l’equip de Lleida especialitzat en Big Data i Intel·ligència Artificial.

Neus Budesca: Professora de Cicles Formatius d’Informàtica
Enginyeria Tècnica Informàtica en Gestió per la URV i Enginyeria Informàtica per l’UOC. Master en Direcció i Gestió de Centres Educatius.

Experiencia laboral: Més de 14 anys d’experiència docent, tant en cicles formatius de la branca informàtica, actualment estic fent classes de CFGM i CFGS de la branca informàtica a l’INS Jaume Huguet de Valls (Tarragona). A nivell universitari, més de 10 anys d’experiència com a professora associada la Universitat Rovira i Virgili. I des de fa dos anys, professora col.laboradora a l’IOC.

 

Juliana Fernandes: CEO i consultora d’estratègia de negocis a Angá Estudio, professora universitària de la UdL i coordinadora territorial de PimeComerç Lleida

Enginyera informàtica, MBA i Màster en Comerç Electrònic i Màrqueting Digital. 15 anys d’experiència en posicions de management en multinacionals com Microsoft i Accenture a Brasil. Es trasllada a Lleida el 2012 i assumeix la modernització d’una botiga centenària amb premis de reconeixement de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Lleida. El 2016 funda i presideix l’associació Slow Shop Lleida i també organitza la primera Diada per la Reforma Horària a Lleida. Ara, és CEO i consultora d’estratègia de negocis a Angá Estudio, professora universitària de la UdL i coordinadora territorial de PimeComerç Lleida. Coordinadora i mentora voluntària a Technovation Girls.

Dra. Inès Ferrer: Inès Ferrer és Doctora en Tecnologia per la UdG. Postgrau en Docència universitària. Enginyera en Informàtica per la UAB.De formació analista de sistemes en l’empresa SISTEDA ESPAÑA S.L. Cap de projecte SIGTE en l’empresa Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter. Professora substituta en l’institut de secundària Montilivi. En l’actualitat i des de 1996 professora de la UdG.

Coordinació de l’equip de ponents de les píndoles:

 

Dra. Karina Gibert: Catedràtica de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC). Identificador ORCID: 0000-0002-8542-3509 Índex H: 26, (https://www.eio.upc.edu/en/homepages/karina, karina.gibert@upc.edu).  Secretària i cofundadora del centre de recerca en Ciència intel.ligent de dades i Intel·ligència Artificial (IDEAI) (cot 2017-). Vicedegana de Presidència per igualtat i ètica del Col.legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (COEINF) (juny 2020-) i ex vicedegana  de Big Data, Ciència de Dades i Intel·ligència Artificial (2017-2020-). Membre del grup d’experts que han escrit el Pla estratègic d’IA de Catalunya (Gencat, aprovat el 28/2/2020).    Assessora  de la Comissió Europea (setembre de 2019-) en temes d’ètica de la Intel.ligència Artificial. Membre del Consell Assessor de l’Observatori d’ètica en Intel.ligència Artificial de Catalunya (des 2020-). Fundadora i coordinadora de la Comissió donesCOEINF per a l’escletxa de gènere en Enginyeria Informàtica (maig 2018-), membre de la comissió de gènere de la Intercol.legial (2019-) i altres comissions de gènere. Membre electe de la junta directiva de l’Intl Environmental Modeling and Software Society (iEMSs, a partir de juliol de 2016).  Directora del projecte INSESS-COVID19 per a descobrir l’impacte de la COVID19 en les vulnerabilitats socials (maig 2020-des 2020). Premi donaTIC 2018 en la categoria acadèmica / investigadora (Generalitat de Catalunya, desembre 2018). Primer premi HackingBullipedia  Contest (nov 2013), relacionat amb el famós xef Ferran Adrià, amb el projecte GENESIS: Intelligent decision support for creative through evolutive analysis, vimeo.com/78143348. Premi al millor projecte europeu de salut electrònica de la UE al projecte K4Care (febrer de 2010) pels alts estàndards de qualitat assolits.

 

Assumpa Rocosa: Consultora de Govern de la Dada al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya

Vicedegana de promoció de la dona i vocacions STEAM del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya i coordinadora de DonesCOEINF

Enginyera informàtica per la FIB-UPC (1987) i Màster en Gestió de Tecnologies de la Informació per laSalle-URL (1996).

Experiència Laboral: més de 33 anys en diferents posicions dins de la informàtica de gestió en grans organitzacions tant del sector públic com privat. Va començar com a programadora a l’Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament de Barcelona per passar al sector privat ocupant diferents posicions de responsabilitat en empreses consultores tecnològiques. Des de fa 15 anys està al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI), en el que ha ocupat diverses posicions. Els darrers anys ha estat la de Directora de l’àrea TIC al Departament d’Educació i en l’actualitat està liderant l’estratègia de Govern de la dada del CTTI.

 

 

 

Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De tota manera, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment ACEPTAR
Aviso de cookies
Check Our FeedVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin