Sobre el vostre ordinador o dispositiu, instal·lareu, configurareu i fareu servir les aplicacions bàsiques per a entendre i dominar els punts bàsics per a una millor seguretat a Internet per a vosaltres, la vostra feina i la vostra família.Objectius:
– Aprendre a crear bons passwords i a gestionar-los correctament
– Diferència entre privadesa i anonimat
– Navegació segura i privada, com configurar el navegador i les extensions
– Control de la petjada digital
– Què fer per a evitar drames i problemes si perds o et roben l’ordinador o el mòbil
– Seguretat usant WiFi obertes o públiques (hotels, bars, aeroports, etc)
– Entendre què sap de tu el teu ISP, les xarxes socials o una App
– Saber protegir informació sensible: xifrat de fitxers i discs
– Xat i correu electrònic xifrat
– Saber protegir el nostre telèfon mòbil
– Xarxes xifrades: Tor i TailsFormat:
Taller en grups reduïts (màxim 7 persones) on amb l’ajuda dels monitors instal·lareu, configurareu i fareu servir aplicacions i procediments per a millorar la vostra seguretat online i protegir millor les vostres dades i la vostra privadesa. Cal portar el vostre ordinador portàtil.

Nivell:
Introductori: usuari estàndard de Windows o Mac. Només cal saber instal·lar aplicacions i moure’s pel sistema. Adreçat a particulars, famílies, professionals lliberals i PIME sense o amb poca experiència prèvia en aquests temes. No és un curs per a professionals de la seguretat.

Què cal portar:
Els dies del taller porteu si us plau el vostre ordinador (amb wifi), cable d’alimentació i el sistema operatiu i el navegador Firefox actualitzat. Feu també abans de venir una còpia de seguretat de les dades que considereu adients.

Hem provat els execicis en diferents edicions dels cursos, plataformes i sistemes operatius i mai no hem tingut cap problema. Tot i això, els assistents entenen que cadascú té el seu ordinador configurat de manera diferent i que les combinacions poden ser infinites, fet que pot implicar que potser algun exercici no es pugui fer al 100%.

NOTA: Si us interessa el taller però no us va bé a aquestes hores, us agrairem ens dieu a info@cryptoparty.cat quan us aniria millor a fi de mirar d’adaptar-nos-hi.

Preu del taller 85 EUR. Descompte del 15% pels col·legiats/des del COEINF i familiars. Contacta amb secretaria@enginyeriainformatica.cat per demanar el codi descompte.

Més informació i inscripcions:  Privadesa i seguretat a Internet per a tothom